Online geld verdienen met een affiliate shop

Geplaatst op 16-03-2022

Categorie: Computer en internet

Wanneer u een affiliate shop begint kunt u daarmee geld verdienen. Een groot voordeel van uw eigen affiliate webwinkel is dat u zelf kunt bepalen wanneer u aan de webwinkel werkt. Dat betekent dat u niet aan kantoortijden vast zit en u ‘s avonds aan de website kunt werken als u dat wilt. Niet alleen kunt u zelf bepalen wanneer u werkt aan de webshop, ook is het mogelijk om buiten de gangbare kantooruren iets te verkopen via uw site. Dat betekent dat men op ieder tijdstip iets kan kopen via uw affiliate shop en u op elk tijdstip een affiliate commissie kunt ontvangen.

Succes met uw affiliate webwinkel komt niet zomaar uit de lucht vallen, dus u zult uiteraard wel eerst iets moeten doen. Stilzitten is geen optie. Om u te ondersteunen bij het opzetten van een affiliate shop kunt u gebruik maken van het PHP script van Vrolijk Internet Services. Dit PHP script kunt u installeren op een webhosting pakket, waarmee er een volledige affiliate shop tot uw beschikking komt. Het script is in staat om feeds in te lezen van diverse affiliate platformen, waaronder de feeds van Tradedoubler en Daisycon. Zo hoeft u producten niet met de hand toe te voegen, omdat dit geautomatiseerd kan worden.

Op de website van Vrolijk Internet Services vindt u een handleiding waarin u kunt lezen hoe u het script kunt installeren. U kunt daarin ook lezen hoe u kunt inloggen binnen de beheeromgeving, om allerlei aanpassingen aan te brengen. Zo kan het uiterlijk van de verschillende onderdelen van uw affiliate webwinkel via de beheeromgeving aangepast worden. En u kunt productcategorieën aanmaken waarbinnen de producten toegevoegd kunnen worden. Bij ieder product kunnen afbeeldingen worden weergegeven.

Bij elk product is een knop te zien waarmee de website van de aanbieder kan worden bezocht. Op die site kan het product aangeschaft. Wanneer de bezoeker op de knop drukt, wordt een unieke code aan de website van de aanbieder doorgegeven. Hiermee wordt geregistreerd dat u de bezoeker naar de site gebracht heeft. Wordt er vervolgens een product gekocht door de bezoeker, dan ontvangt u een affiliate commissie.