Hoe vaak tanden poetsen?

Geplaatst op 13-10-2021

Categorie: Mens en gezondheid

Hoe vaak moet jij je tanden poetsen? Het is belangrijk om 2x per dag jouw tanden te poetsen. Doe je dat minder vaak? Dan loop je het risico dat tandplak een probleem wordt, omdat het de kans krijgt om je glazuur aan te tasten. Zou je meer dan 2x per dag poetsen? Je loopt het risico om korter en vlotter te poetsen, waardoor het uiteindelijk minder effectief is.

Als je twee keer per dag poetst is het vooral belangrijk dat met een elektrische borstel te doen. Welke elektrische tandenborstel je daarvoor gebruikt is minder belangrijk. Met alle elektrische borstels van Oral B verwijder je tot 100% meer tandplak dan met een handmatige borstel, waardoor je daar eigenlijk altijd een goede keuze mee maakt.

Hoe vaak moet je je tanden poetsen?

Benieuwd hoe vaak je je tanden moet poetsen per dag en waar dat mee te maken heeft? Tandartsen adviseren om dat minimaal 1x per dag te doen, omdat je het tandplak dient te verwijderen. Om er zeker van te zijn dat dit iedere 24 uur lukt is het verstandig om je tanden iedere ochtend en avond goed te poetsen.

Tijdens het poetsen is het belangrijk om dit minimaal 2 minuten lang te doen. Op die manier weet je zeker dat alle reinigende kracht van de tandpasta goed tot uiting komt. Bovendien heb je op die manier voldoende tijd om alle tanden langs te gaan.

Een slimme elektrische tandenborstel geeft je aan wanneer je naar de volgende zone in je mond kunt gaan. Bovendien krijg je een melding na 2 minuten, waardoor je zeker weet dat je lang genoeg gepoetst hebt.

Tip: het is vooral ’s avonds belangrijk om je tanden goed te poetsen. Tijdens de dag eet en drink je van alles, waardoor er tandplak ontstaat. Je dient die plak te verwijderen door goed te poetsen, waardoor dit niet de kans krijgt om je glazuur aan te tasten.

Hoe vaak de tanden poetsen van een baby?

De tandjes van een baby hoef je gedurende de eerste twee jaar eigenlijk maar één keer per dag te poetsen. Dat kun je het best ’s avonds doen, na de laatste voeding. Zodra je kleine 2 jaar oud is is het een goed idee om dit twee keer per dag te doen, net als volwassenen.

Benieuwd naar de tandenborstels waarmee je het best twee keer per dag kunt poetsen? De borstels van Oral B zijn volgens tandartsen de beste keuze. Daarmee poets je op een grondige manier, zowel tussen de tanden en kiezen als langs de tandvleesrand. Je kunt rekenen op een stralend schoon gebit, zolang je twee keer per dag jouw tanden poetst en ervoor zorgt dat dit minimaal twee minuten duurt.